O VITMA službi za izdavanje certifikata

Certifikacijska agencija Vitma d.o.o. osnovana je u svibnju 2007. godine kao projekt za podršku razvoja poduzeća i poljoprivrednih dobara na području jugoistočne Evrope. Poseban naglasak je stavljen na područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Rumunjske.

Osim toga, u ovim je zemljama neophodno usuglasiti proizvodnju sa standardima i normama koje propisuje EU, a naš je glavni cilj da vam Certifikacijska agencija Vitma sve navedene usluge ponudi na najbolji mogući način, a za tržište cijele Jugoistočne Evrope.

Čast nam je objaviti da nakon prve godine rada Certifikacijska agencija Vitma posluje s više od 70 zadovoljnih klijenata a nadamo se da ćete nam i vi ukazati povjerenje i da ćemo raditi na zajedničkom razvoju.

Zašto je potrebno imati Certifikat?

Certifikat je valjana potvrda da se posluje prema određenom standardu.
Certifikat uvjerava potrošače da dobavljač proizvoda i/ili usluga brine o njihovom položaju na tržištu i da radi sve što je u njegovoj mogućnosti da bude u suglasju sa međunarodnim zakonima i standardima, te da mu je na prvom mjestu zadovoljstvo klijenta.
Vitma d.o.o. nudi usluge za sve vrste i kategorije organizacija: Obiteljska gospodarstva, trgovačke organizacije, uzgajališta, uslužne djelatnosti, proizvođače, obrtnike itd

Zašto standardi?

Standardi osiguravaju poželjne karakteristike proizvoda i usluga kao što su kvaliteta, briga za okoliš, sigurnost, pouzdanost, učinkovitost i mogućnost razmjene – a sve po ekonomskoj cijeni.
Kada proizvodi i usluge ispune naša očekivanja, skloni smo to smatrati normalnim i nismo svijesni uloge standarda. Međutim, kada standarda nema, odmah to primjetimo. Odmah nas zabrinjava i smeta kada se pokaže da su proizvodi niske kvalitete, da ne odgovaraju, da nisu pogodni za opremu koju već imamo, da su nepouzdani ili opasni.
Kada proizvodi, sustavi, pogoni i alati rade dobro i sigurno, to je uvijek zbog toga što zadovoljavaju standarde. A organizacija koja brine o standardima tisuća proizvoda koji koriste svijetu je ISO (International Organization for Standardization).